Církevní turistika poprvé na ostravském veletrhu Dovolená a Region, Lázeňství

03.03.2017 17:10

Stánek s nabídkou „Církevní turistiky“ se letos poprvé představí na ostravském veletrhu Dovolená a Region, Lázeňství, který začíná dnes na výstavišti Černá louka a potrvá až do neděle 5. března 2017.

Stánek nazvaný jednoduše „Církevní turistika“ s modely dřevěných kostelíků v prosklených vitrínách najdete pod číslem 207.  „Na stánku ´Církevní turistiky´ se můžete těšit na expozici, která bude prezentovat nejen duchovní dominanty českého a polského příhraničí, ale i tematické poutní stezky. Expozici obohatí modely dřevěných kostelů od pana Jana Blizňáka z Frýdku-Místku,“ uvedl manažer pro církevní turistiku Martin Hiltavský.

Na ploše stánku najdete také materiály a prezentace brněnského biskupství a diecéze Opole. „Účast Biskupství ostravsko-opavského a opolského na veletrhu je spolufinancována z dotací EU z programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Z této spolupráce také vznikly průvodce po čtyřiceti nejzajímavějších místech na české i polské straně hranice,“ dodal Hiltavský. Brožury s názvem „Duchovní objekty slezsko-moravského příhraničí“ a v polské verzi „Objekty sakralne pogranicza Śląsko-Morawskiego“ budou návštěvníkům veletrhu samozřejmě k dispozici.

Výstavu je možné navštívit již dnes, v pátek 3. března; v sobotu 4. března od 10.00 do 18.00, v neděli pak od 10.00 do 16.00 hodin.

Autor článku: Mgr. Bc. Pavel Siuda, tiskový mluvčí Biskupství ostravsko-opavského.